инспекция в Стария град
инспекция в Стария град / netinfo
Нарочна комисия от експерти от различни институции и граждани започна днес оглед на Стария град в Пловдив.

„Целта е да се огледат всички проблеми на територията на Трихълмието, да се направи доклад с мерки и предписания“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. 

инспекция в Стария град
netinfo

Той обясни, че резултатите от проверката ще бъдат описани в подробен доклад, в който ще бъдат набелязани краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки. 

„Въпросите, свързани с компрометирани стълбове, осветление, сухи клони по дърветата, ще бъдат решени в най-кратки срокове. Там, където се касае за инфраструктура и по-сериозни капиталови разходи – в средносрочен и дългосрочен период. Идеята е Старият град да бъде още по-привлекателен за туристи, да бъдем полезни на бизнеса и живеещите“, допълни районният кмет Георги Стаменов.

инспекция в Стария град
netinfo

В комисията бяха още директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, архитекти, експерти по Закона за културно наследство, инженери, представители на Община Пловдив, район „Централен“, ОИ „Старинен Пловдив“, ОП „Градини и паркове“, ОП „ОКТ“, Археологическия музей, на НПО-та, граждански сдружения, представители на бизнеса, еколози.