/ Виктор Кадири, Darik Sky
Топ сингълите от незабравимите филми на Агент 007 ще звучат на Античния театър в града под тепетата. На 10 юли, от 21:00 часа всички пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на концерта на Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.
 
56 години след появата нa харизматичния агент 007 и в разгара на снимките на 25-ия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония припомня някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика поредица. Сред тях са сингълите Diamonds Are Forever, The World Is Not Enough, Golden Eye и Skyfall.
 
"По времето на създаването на първия филм симфоничните оркестри в Холивуд са имали специфично звучене, което отдавна не съществува, но е запазено в саундтраковете на всички следващи филми. Това е причината публиката да възприема по-емоционално музиката - този специфичен звук и скритата тема, която се повтаря навсякъде. Софийската филхармония знае тайната на това звучене"- споделя маестро Найден Тодоров.
 
В ролята на специални агенти влизат Криста, Рут Колева, Боби Косатката / Der Hunds, Ягода Тренева и Живко Станев, с подкрепата на Стоян Джаферов – китара, Богомил Енчев – барабани, Светослав (Козмо) Неделчев – бас и Филип Александров – клавишни. Концертът е част от летния оперен фестивал OPERA OPEN.
 

Билети могат да се закупят в мрежата на Ивентим и на касите на Държавна опера-Пловдив.