Коце Ангелов: Проблемите около клуба влияят на футболистите
Коце Ангелов: Проблемите около клуба влияят на футболистите / plovdivlive.com
Наставникът на Ботев Пд Костадин Ангелов заяви, че скандалите, които се случват около клуба се отразяват негативно на „канарчетата”.

„Основната ми цел е да изолирам футболистите от напрежението, което се създава около отбора. Не мога да кажа, че съм много доволен от тренировките през седмицата. Все пак очаквам в дните до мача да изчистим някои детайли и да вземем победата в Сливен”, коментира Ангелов.

Той сподели още, че е запознат с начина, по който играе отборът на Драголюб Симонович, но според него фаворит в този мач няма.

„Мисля, че разликата в класите на българските отбори не е голяма и е грешно да се фаворизира даден отбор. Няколко двубоя от началото на първенството доказаха думите ми. Уважавам съперника, но отиваме в Сливен да дадем всичко от себе си и да победим”.

Младият специалист обърна внимание на факта, че в последните мачове Ботев играе без чужденци в титулярния състав.

„Чужденците трябва да са по-добри от нашите играчи, за да играят. Мислех, че Мапока е именно такъв, но той има много проблеми повечето, от които лични и те му пречат. Алегре според мен има голям потенциал, но ако не се научи да спазва дисциплина на терена ще му е трудно да се пребори за титулярно място”, категоричен бе специалистът.

По повод разследването на мача Ботев – Беласица, Костадин Ангелов заяви: „Не са ме викали в прокуратурата, но дори да го направят съм напълно спокоен”.

Стана ясно, че в паузата на първенството „жълто-черните” ще играят контролна среща с втородивизионния Миньор (Раднево). Спаринга ще се състои на 10 октомври (петък), но все още не е уточнено къде.