КАТ иска горещ телефон за уличните дупки
КАТ иска горещ телефон за уличните дупки / netinfo
Общината да отвори отново съществуващия преди години горещ телефон за опасни дупки по улиците, поиска представител на КАТ на днешната среща на заместник-кмета по сигурността Димитър Цветков с фирмите изпълнителки на уличните ремонти. Недопустимо е две седмици на колелото на панаира да зее кратер и фирмите да си прехвърлят топката, докато отчаяни граждани звънят в Пътна полиция, каза Петър Димитров от КАТ.

До 25 юни всички фирми, които асфалтират или кърпят шосета и подменят тротоарни настилки, трябва са представят в общината документи за съответствие на влаганите при ремонтите материали с европейските изисквания. Декларациите за съответствие и спецификациите на плочки и бордюри трябва да са придружени от протоколи за изпитване. Това изискване се въвежда от общината, след като на предишната сесия независимият общински съветник от ДЕР Любозар Фратев показа в снимков материал ронещи се бордюри и нарушени покрития на тротоарни плочки по бул. “Източен” само месец след ремонта му.

Началникът на дирекция “Строителство” инж. Тошо Пашов предупреди изпълнителите, че общината ще направи черен списък на фирми, които използват некачествени материали и ще го предаде на Районната дирекция за строителен надзор.