Как да готвим здравословно показват на свое шоу в панаира майстори кулинари
Как да готвим здравословно показват на свое шоу в панаира майстори кулинари / netinfo
Безплатни консултации с диетолог, изложение на полезни хранителни продукти и кулинарно шоу са включени в програмата на Деня на здравословното хранене /24 октомври/. Той се организира в рамките на Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм, която се открива утре в Международен панаир Пловдив.

Майстори кулинари ще демонстрират на живо как се приготвят ястия от здравословни съставки. Естетиката на модерната кухня ще бъде представена с основни елементи на карвинга – изкуството да се създават цветни композиции от изрязани плодове и зеленчуци. Специалист ще дава съвети как може да се оптимизира телесното тегло.

Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив и Българската асоциация на професионалните готвачи. Посетителите на изложбата за СПА и Уелнес туризъм могат да видят кулинарните атракции от 10 до 17 ч същия ден в палата 10 на панаирния комплекс. Входът е свободен.

Експозициите на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения” са разположени в палата 11. Изложението ще бъде открито от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев. Работното време на двете изложби е от 9.30 до 18.00 ч, а в събота – до 15.00 часа.