"Обясненията за купуването на луксозни джипове за горските стопанства са смешни". Това заяви пред Нова Телевизия независимият депутат Георги Кадиев за обществената поръчка на четири държавни предприятия за возила на стойност 200 хиляди лева.

"Според мен Десислава Танева излъга за ловния туризъм", категоричен бе той след вчерашното изказване на министъра на земеделието, че джиповете са предназначени за скъп ловен туризъм.

Същевременно директорът на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев заяви, че луксозните возила са предназначени за "централното управление".

"Казват, че щяло да има монитори на задната седалка, за да може да се пращат имейли. Всички знаем защо са тези монитори – да може като ходят на море, децата да гледат филмчета", смята Кадиев.

Той уточни, че по три от четирите обществени поръчки вече имат резултат.

В телефонна връзка със студиото Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните, подчерта, че джиповете са предназначени за богати клиенти: "Когато скъпи туристи идват на организиран ловен туризъм, не можеш да ги вземеш от летището, където те са пристигнали с личния си самолет, с някоя стара "Нива" или раздрънкан джип".

По думите му само за тази година от скъпи ловци в хазната на Югозападно предприятие са влезли 1 милион лева.