Йордан Кюмюрджиев обмисля да си хвърли оставката?
Йордан Кюмюрджиев обмисля да си хвърли оставката? / netinfo
Представители на пловдивската организация на ГЕРБ са поискали среща с неформалния лидер на партията Бойко Борисов, която ще се проведе най-вероятно в началото на следващата седмица, разбра Дарик радио.

По непотвърдена информация, председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев е готов да си подаде оставката, ако ръководството на ГЕРБ не свали политическото доверие от кмета на “Западен” Здравко Димитров, който според актива на партията в Пловдив създава втори център на организацията и лобира за собствени интереси.

Според източници на Дарик радио на проведената снощи среща с представители на организацията в Пловдив, лидерът на партията Цветан Цветанов е потвърдил безрезервната си подкрепа към Йордан Кюмюрджиев.

Според представители на ГЕРБ в Пловдив Здравко Димитров създава втори център на местната структура, което е недопустимо.

Пред Дарик радио Йордан Кюмюрджиев потвърди за срещата, която първоначално бе планирана за 18 юни. Той обаче отказа да коментира дали ще си подаде оставката на сесията на 26 юни и дали интригите в пловдивската организация са основната причина за това.

По-късно до медиите бе изпратено официално становище на ръководството на ПП ГЕРБ, в което се казва, че афишираната  информация за отправяне на каквато и да било критика по отношение работата на Йордан Кюмюрджиев като партиен лидер, респ. като председател на Общинския съвет, не отговаря на истината. Единодушно е становището на Националното и на местното ръководство, че са налице всички основания за подкрепа  на Кюмюрджиев.

Сред присъстващите на срещата снощи не само няма противоречия, но има ярко изразено единомислие и единодействие, се казва в изявлението.  Твърдението, че част от общинските съветници на ПП ГЕРБ „могат да подкрепят евентуално искане за свалянето му от шеф на местния парламент”, окачествяваме като клеветническо и като елементарен опит за манипулиране на общественото мнение в посока, каквато не съществува, заявяват категорично от ръководството на партията.