Израелците не са се отказали от “Градски транспорт”
Израелците не са се отказали от “Градски транспорт” / netinfo

Вероятността израелският холдинг “Еггед” да купи “Градски транспорт” е поне 70%, заяви пред Дарик Радио консултантът на кандидат-купувача Сергей Жулев. Според него израелците не са се отказали от сделката, макар че ще наддават и за градския транспорт в Русе.

 

Във вторник, 16-ти януари, изтича срока, в който израелците трябва повторно да внесат депозита от половин милион лева в Пловдивската общинска агенция за приватизация. Те имат нагласата да преведат парите и да подпишат приватизационния договор до 22-ри януари, когато изтича крайния срок, каза Жулев. Той обаче подчерта, че окончателно решение не е взето, макар директорският борд на “Еггед” да е заседавал по изключение в петък, който е почивен ден за евреите.

 

Ако не се стигне до сделка с “Еггед” , ще се отиде на вариант търг с явно наддаване за продажбата на “Градски транспорт”. Нагласите в Надзорния съвет и сред общинските съветници за евентуална цена при търг са полярни, установи Дарик. Част от тях настояват цената, която при конкурса е 2,8 млн лв, да падне дори под 2 милиона. Друга част от съветниците искат драстично завишение до 4,8 млн. Техните основни аргументи са, че при търг цената е водещ критерий, а и липсата на забрана да се продават активи до изпълнението на инвестиционните задължения, би позволила на купувача да изплати част от цената с приходи от такива сделки.