Изпълнили сме на 100% критериите за Шенген, отсече Борисов
Изпълнили сме на 100% критериите за Шенген, отсече Борисов / снимка: Кирил Кирилов, dariknews.bg
Изпълнили сме на 100% критериите за Шенген, отсече Борисов
44995
Изпълнили сме на 100% критериите за Шенген, отсече Борисов
  • Изпълнили сме на 100% критериите за Шенген, отсече Борисов

България е изпълнила на 100% критериите, които Европейският съюз е поставил за Шенген. Това заяви в хисарското село Черничево премиерът Бойко Борисов по повод позицията на Финландия, която няма да подкрепи присъединяването ни към Шенген. Нашето становище е много ясно. Ние абсолютно подкрепяме полското председателство на Евросъюза, допълни Борисов.

На моите министри съм наредил да се ограничават в изказванията си относно присъединяването ни към Шенген, докато не мине утрешната среща на вътрешните министри на страните-членки на Евросъюза. На въпрос защо Холандия и Финландия са против присъединяването на България, министър-председателят заяви, че не може да отговаря за другите държави. Ако бях направил коалиция с „Атака" и националистите бяха във властта, те щяха да поставят своите условия, с които аз щях да се съобразя, подчерта още Борисов. /Чуйте и от прикачения звуков файл/

Премиерът бе на откриването на обновения път Черничево-Старосел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.