Изоставеното бебе вече наддава
Изоставеното бебе вече наддава / vbox7.com

Бебето, изоставено в чанта в Спешния център в Първомай на 23 май, вече е 2 килограма и 60 грама и е в стабилно състояние. То се очаква да остане  в общинската болница в Първомай най-малко 10 дни, съобщи пред Дарик д-р Добрин Кръстев от АГ отделението, където е настанено новороденото. По информация от кмета на града Ангел Папазов, има готовност грижата за него да се поеме от приемно семейство.

Изоставеното бебе вече наддава
netinfo
Момиченцето, което вече е и с име – Ралица - наддава на килограми и се чувства комфортно. Било е открито в много тежко състояние, с телесна температура от 29 градуса и само половин час по-късно едва ли би оживяло, каза д-р Кръстев. По думите му, бебето трябва да стане 2,500 кг, за да му се направят имунизации и едва след това ще бъде изписано. Надявам се, дотогава да се уредят и всички документи по случая от страна на социалните служби и полицията, каза още той.

Изоставеното бебе вече наддава
netinfo
В Първомай има подготвени приемни родители, които да се грижат за бебето. По данни на кмета на града Ангел Папазов 7 семейства към този момент упражняват приемна грижа за 9 деца в общината.

Изоставеното бебе вече наддава
netinfo
Майката на бебето, на 39 години от Димитровград, не желае да го гледа. Тя е с психични проблеми и в момента също е в първомайската болница. Бащата е издирен и задържан, той е на 64 години от с. Поповица.

още по случая може да чуете на darikradio.bg