Илич с картотека в Ботев, Халими преподписа за 2 години с Локомотив
Илич с картотека в Ботев, Халими преподписа за 2 години с Локомотив / netinfo

Сърбинът Марко Илич бе картотекиран в Ботев за предстоящия мач на „канарчетата” срещу Спартак (Вн). Все още не е сигурно обаче дали Светослав Гърков ще разчита на футболиста. Президента на „жълто-черните” Димитър Христолов пък обяви, че окончателно спира да преговаря с Николай Домакинов за нов договор и до лятото се очаква бившият национал да прекарва 8 часов работен ден в канцелариите на клуба. Ако се появи отбор желаещ футболиста още през зимата той ще бъде продаден.

**

Пловдивският районен съд за втори пореден път отложи делото срещу четирима пловдивски запалянковци, които бяха арестувани преди дербито между Ботев и Локомотив. Феновете трябваше да бъдат съдени по наказателно-процесуалния кодекс, като ги грози наказание от 5 години лишаване от свобода. Делото е насрочено за 25 септември, като бе отложено днес заради болест на един от адвокатите.

**

Македонецът Илами Халими преподписа своя договор с Локомотив Пд за още две години. Нападателят Явор Въндев и десния бек Данаил Бачков със сигурност ще пропуснат предстоящия двубой на пловдивчани срещу съименниците си от София. „На двубоя с Фейенорд имахме двама агенти, които наблюдаваха играта на Локо (Сф), като дори те не се познаваха, за да мога да имам по-реална представа за отбора” коментира Иван Маринов. Той обаче уточни, че в България едва ли някой отбор може да изненада друг. „Стефан Грозданов ми е бил треньор, а се познавам и с всички футболисти на Локо (Сф). Трудно ще се изненадаме” коментира Маринов. Той не пожела да вземе отношение по въпроса кой от двата Локомотива е по-добрия в момента, като заяви: „Според мен Локомотив Пд е по-преспективния отбор”.

**

Халфът Иван Караманов може да дебютира за Спартак (Пд) само седмица, след като започна тренировки с отбора. Днес опитния полузащитник получи картотека в БФС и е на разположение на старши треньора Марин Бакалов за гостуването на Дунав утре.

За трети пореден мач в групата попадна и родения през 1989 г. вратар Петър Денчев, който е резерва на Румен Тинков.