Христолов спира Саидходжа и Минев на ЦСКА, чака си парите
Христолов спира Саидходжа и Минев на ЦСКА, чака си парите / netinfo

Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов се закани, че няма да позволи на ЦСКА да картотекира Дормушали Саидходжа и Йордан Минев за пролетния полусезон ако до утре не получи остатъка от първия транш по трансфера на двамата. Плащането трябваше да се извърши днес, но ръководството на “армейците” върза тенекия на бизнесмена и го остави с празни ръце.

 

“Имахме договорка днес на обед да се издължат и да приключим с първия транш. Аз бях в София, но пари не получих. Обиден съм от отношението на колегите от ЦСКА. Ако до утре на обед не ми преведат сумата, няма да дам служебни бележки и футболистите ще останат без картотеки”, заяви Христолов.

 

Сумата по първия транш, който шампионите дължат на Ботев е около 100 хиляди евро. ЦСКА вече изплати част от нея, а останалата част по договор е трябвало да бъде погасена до 15 февруари.

 

 

Междувременно от БФС потвърдиха, че чакат служебни бележки за уредени финансови отношения между двата клуба и все още не са картотекирали Саидходжа и Минев. От централата съобщиха още, че е паднала забраната за картотекиране, която бе наложена на ЦСКА заради непогасени задължения към бившия помощник – треньор в клуба Пламен Липински.