/ netinfo
Голяма част от боядисаните яйца доброволците ще дарят на социални домове
Множество деца ще красят великденски яйца днес в градинката на най-големия и най-стария храм в Пазарджик – „Света Богородица“. Празничната работилничка е организирана от Архиерейското наместничество с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, съобщават от наместничеството.

Заниманията започват в 09:30 часа. Над 300 яйца са дарени от спомоществователи. В боядисването и шаренето им малките гости ще бъдат напътствани от черковните настоятели, презвитерите и учители по вероучение.

Украсените вече яйца в 12:30 часа ще бъдат занесени и дарени от децата в Дома за стари хора „Гаврил Кръстевич“ в Пазарджик.

храм Света Богородица в Пазарджик netinfo

Боядисване организират по традиция и доброволците от Младежкия Червен кръст. Заедно с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип към БЧК и желаещи да участват в акцията минувачи, в Градската градина ще бъдат оцветени 1680 яйца, дарени от червенокръстките структури в 15 села и фирма-производител на бои. Две детски градини ще помогнат, като предварително ги сварят.
Младежите ще донесат великденски сладкиши, които ще бъдат прибавени към вече осигурените от няколко местни фирми 304 козунака.

Събраните дарения ще бъдат разпределени между домовете за възрастни, социалната трапезария за бедни, центрове от семеен тип за деца, самотно живеещи и сираци.