Харчат 100 бона за ремонт преди разкриване на пощенска станция до „Молдавия”
Харчат 100 бона за ремонт преди разкриване на пощенска станция до „Молдавия” / Dariknews.bg, архив

Поне 100 000 лв. ще са необходими за основен ремонт на помещението до бившия РУМ „Молдавия", което общината замисля да даде под наем на „Български пощи" ЕАД. Това заяви шефът на пловдивското поделение на дружеството Мартин Захариев, който разкри, че се преговаря за наем в порядъка на 1000 лева на месец за 240 квадрата.

Мястото е подходящо, но помещението и лицето на блока, в който е, се нуждаят от сериозно освежаване, коментира пред Дарик Захариев. Той потвърди, че към момента жителите на район „Южен" са изключително затруднени с плащането на сметки и взимане на пенсии от единствената станция в района, която е в района на I-во РПУ. Ако общинските съветници се съгласят да наемем помещението, ще се разкрият около 20 нови работни места, а гражданите от квартала ще бъдат значително облекчени, гарантира пощенският шеф.  Той е получил гаранции от изпълнителния директор на „Български пощи", че ще осигури финансова подкрепа за реализиране на проекта. Преди около две седмици той е идвал в Пловдив да огледа набелязания обект. Ще преговаряме с общината да направим ремонта за сметка на наема, издаде Захариев.

Предложението на кмета Славчо Атанасов за отдаване под наем на помещението до бившия РУМ „Молдавия" за разкриване на пощенска станция ще бъде внесено като извънредна точка на общинската сесия в сряда. Надявам се този път съветниците да проявят разбиране, коментира Славчо Атанасов и отбеляза, че местният парламент на два пъти отхвърля предложението. Кметът извади проблема на дневен ред, след като до него стигна подписката, подкрепена от над 800 жители в квартала, с която настояват да имат удобен пощенски клон. Този път кметът ще се опита да убеди съветниците с допълнителен аргумент - в станцията ще бъдат разкрити гишета за плащане на ток и вода, както е в Централна поща.

Председателят на Инициативния комитет за нова поща в район "Южен" Георги Василовски опроверга думите на кмета. Той твърди, че предложението никога не влизало в Общинския съвет, но се надява този път целта да бъде постигната.