ГЕРБ: Заставаме зад Кюмюрджиев
ГЕРБ: Заставаме зад Кюмюрджиев / netinfo
Макар и в опозиция няма да допуснем безпринципността и меркантилността да определят решенията на новото мнозинство в пловдивския общински съвет, се казва в открито писмо до медиите, изпратено от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

Опитите на ГЕРБ да налага и отстоява политиката на открито управление в местната власт срещат силна политическа съпротива.

На 17.09.2008 година в Пловдив бе отстранен от поста председателят на общинския съвет от ГЕРБ – Йордан Кюмюрджиев, по предложение на ВМРО и с гласовете на съветниците от ДПС, БСП, Атака и БЗС Александър Стамболийски, потвърждават формулата на поражението от партията на Бойко Борисов.

Повод за това бе категоричната и последователна позиция на съветниците на ГЕРБ и председателя на местната организация Йордан Кюмюрджиев по отношение на поредица решения на кмета Славчо Атанасов, които противоречат на политическите принципи на ГЕРБ. Те са в разрез и с политиката на открито управление срещу корупционните практики и за последователност и прозрачност в решенията на Общинския съвет, се казва още в официалното изявление.