Филипов кара на инжекции в Дания, изпуска финал
Филипов кара на инжекции в Дания, изпуска финал / topsport.ibox.bg
Състезателят на „Цар Симеон - Рея96” Дамян Филипов кара на инжекции по време на турнира за световната купа по колоездене на писта в Копенхаген. 22-годишнит пловдивчанин бе повален от тежък грип ден преди старта на „Балеруп арена” и се налагало да се лекува по-продължително време. Той обаче помолил националния ни селекционер Майкъл Сандстууд да участва поне в дисциплината скреч и датчанинът му разрешил.
Въпреки вирусното заболяване и лечението с инжекции Дамян е бил в шестицата след първите 20 обиколки в своята квалификационна серия. В пресявката Филипов е завършил 12-ти и само 2 места не са му достигнали за да влезе в финала. Заради отпадналост пловдивчанинът не е участвал в други дисциплини.
Филипов е бил представен преди старта от датските медии като най-бързо проспeриращ млад състезател за световната купа по колоездене на писта, след участието му на галатурнира в Лос Анджелис и 4-тото място в дисциплината скреч на турнира в Виена през декември. Специалистите са единодушни в големия напредък на българина, за когото това бе едва четвъртото му участие в голям форум от пистовото колоездене.
В клуба на Филипов - ПКД „Цар Симеон Рея96” и старши треньорът на националния ни отбор Майкъл Саидстууд са доволни от представянето му в Дания. Всички съжаляват, че заради грипа Дамян не е могъл да се представи на ниво.