Феновете на Локо Пд обявиха война на Курдов
Феновете на Локо Пд обявиха война на Курдов / plovdiv24.com
Феновете на Локо Пд посрещнаха на нож назначеният вчера за спортно-технически директор на клуба Петър Курдов. Те проведоха няколко минутен разговор с него, в който му заявиха директно, че той е нежелан в любимия им отбор.

От своя страна Курдов бе категоричен, че ще работи при „смърфовете”, докато той реши.

„Г-н Курдов ни заяви, че Христо Бонев стои зад нашия протест. Феновете на Локомотив обаче имат свое мнение, и то е, че не искаме Курдов в нашия клуб”, заяви членът на бизнес групата към фенклуба на Локо Пд Костадин Славов.

Минути по-късно Курдов отрече да е казвал подобно нещо. „Дълбоко уважавам г-н Бонев, когато бях малък, той беше мой идол”, заяви той.

Малко след това в залата за пресконференции нахлу самият Христов Бонев, който отправи няколко остри реплики по адрес на новия член на ръководството.

„Разбрах, че си ме обвинил за действията на феновете. Не те познавам, но когато става дума за Локомотив, знай, че съм готов да падат глави”, заяви в прав текст легендата на „черно-белите”, след което демонстративно напусна залата.

Петър Курдов бе доста шокиран от случващото се. „Не съм очаквал подобно посрещане. Бях помолен от г-жа Топалова да помогна на Локо Пд за излизане от кризата, но след това което се случи, не знам какво да кажа. Призовавам феновете за търпимост, тъй като макар да не съм локомотивец, аз съм професионалист и искам да си върша работата добре.”

Привържениците на пловдивчани се заканиха, че ако до мача с Локомотив Мездра Курдов продължава да е на работа в Локомотив, те ще прекратят срещата. Освен това запалянковците бяха категорични, че няма да позволят утрешната тренировка да протече нормално.

Петър Курдов не отхвърли възможността още днес да преосмисли своето решение и да се откаже от работата си в Локомотив Пловдив.