Феновете на Ботев Пд: Христолов вън, искаме си силния отбор
Феновете на Ботев Пд: Христолов вън, искаме си силния отбор / netinfo
Привържениците на Ботев Пд излязоха с обща декларация, в която изразяват несъгласието си с водената от президента Димитър Христолов политика и го призовават да напусне клуба.

Ето и пълния текст на отвореното писмо:

Уважаеми дами и господа,
През последните месеци с тревога наблюдаваме случващото се в любимия ни отбор. За пореден път сме свидетели на незаинтересовано управление, организационен хаос, и най-лошото - пред Ботев Пловдив няма никакви цели. Селекцията се състои предимно от анонимници, които нямат финансови претенции. За пореден път добър футболист напуска Ботев Пловдив огорчен, а сумата за трансфера е преведена незнайно къде, но не и в касата на Ботев Пловдив. Свидетели сме, че професионалистите напускат отбора. Клубът тъне в дългове към държавата и е истинско чудо получаването на лиценз за „А" група.

Нашата обща позиция е, че Димитър Христолов няма капацитета и ресурсите да управлява Ботев Пловдив. Последните 10 години бяха най-жалките и срамните в историята на най-стария футболен клуб в България. Отдавна забравихме великите победи в Европа. От водещ отбор в България се превърнахме в отбор, чиято основна цел е да не изпадне в „Б" група. През последните 10 години от отбора ни бяха прогонени много футболисти, треньори и специалисти с жълто-черни сърца, за сметка на доказани некадърници и лицемери.

Ние няма да простим на Димитър Христолов срама и унижението, което той ни донесе. Димитър Христолов няма място в Ботев Пловдив. Единственото приемливо действие е да обяви разумна цена за акциите си и да остави Ботев Пловдив да бъде управляван от професионалисти, които имат желание, идеи и ресурси за развитие на отбора. Убедени сме, че ако акциите на Ботев Пловдив попаднат в солидни бизнесмени с доказани умения да управляват добре, като Георги Гергов, Христо Ковачки или КЦМ, отборът бързо ще си върне старата слава и ще се превърне в познатия от 80-те години на миналия век отбор със собствен облик, страшилище за грандове и харесван от всички заради атрактивния си футбол.

Страхливото поведение на Д. Христолов, което демонстрира чрез наличието на многобройна полиция на тренировките и контролите на отбора, няма да го спаси от справедливия гняв на привържениците на Ботев Пловдив. На контролата срещу Черноморец в Ракитово преди няколко дни дори не бяха допуснати транспаранти, изразяващи отношението ни към Д. Христолов.

Искаме горд и славен Ботев Пловдив, а първата стъпка за това е Димитър Христолов да напусне веднага, заедно с целия си кръг от приближени.

Лудата Банда Кичука, София Клуб Ботевиста, Тракия Фронт, Изгрев Бойс, Кършиака, Мараша. Титаните 1912 и хилядите неорганизирани фенове на Ботев Пловдив.