Емир Кустурица и Уилям Дефо в шпионска афера по Киномания
Емир Кустурица и Уилям Дефо в шпионска афера по Киномания / dariknews.bg

Последният филм на Уди Алън „Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" с Антонио Бандерас и Антъни Хопкинс, както и новата лента на Клинт Истууд "Несломим" с Морган Фриймън и Мат Деймън са само две от хитовите заглавия на Киномания 2010 в Пловдив. Официалното откриване на фестивала е довечера от 18.30 часа в кино „Лъки синема" с българската лента „Стъпки в пясъка" на известния актьор и режисьор Ивайло Христов. Това е една смешно-тъжна история за любовта между момче и момиче, които на шест години си дават клетва да се оженят. Един разказ, изпълнен с любов, приятелства и предателства, драматични раздели, бягство зад граница, обикаляне по света и накрая завръщане у дома. Филмът е тазгодишна продукция и вече има две награди - „Златна роза" (наградата на публиката) и „Любовта е лудост" (специалната награда на журито).

От 20.45 часа е прожекцията на „Шпионска афера от студената война". Режисьор е Кристиан Карион (с номинирания за Оскар за „Весела Коледа"). Филмът е хитов - участват Емир Кустурица, с вглъбено и едновременно многопластово изпълнение на шпионин от КГБ, и Уилям Дефо, който се превъплъщава в шеф на ЦРУ.

Емир Кустурица и Уилям Дефо в шпионска афера по Киномания
netinfo

Билетите са с цени от 6 лв., а за студенти, ученици и пенсионери входът е 5 лв. Продават се и карти за три прожекции - 15 лв., а за осем прожекции - 32 лв.