Експертна група ще работи по мегапроекти за Пловдив
Експертна група ще работи по мегапроекти за Пловдив / netinfo
Обща група от експерти на общината и областната управа ще работи по мегапроекти за Пловдив, съобщи кметът Славчо Атанасов след срещата си с областния управител Тодор Петков. С тази среща завърши обиколката по всички общини в Пловдивска област на областния управител.

В експертната група ще бъдат включени шестимата заместник кметове и главния архитект на Пловдив. Ръководител на звеното ще бъде заместник областния управител Пенка Калапанкова. Не трябва да има колизия между нас и областна управа, за да работим добре с държавната власт, заяви Славчо Атанасов. Той и Тодор Петков заявиха, че са удовлетворени от съвместната си работа до сега по мегапроектите за Пловдив като Екозавода, Южния обходен колектор, стадион Пловдив, озеленяването на града.

Предстоят разговори за предоставяне на Ботаническата градина за стопанисване от община Пловдив. Предложението за това ще бъде внесено на сесия на Общинския съвет, в което ще се поиска отстъпването на това право от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и министерството на образованието. Предстоят срещи на Славчо Атанасов с ректора на Аграрния университет за бъдещето на Ботаническата градина в Пловдив.