Да дарим надежда на 15-годишния Георги!
Да дарим надежда на 15-годишния Георги! / netinfo
"Великден за Георги"
86434
"Великден за Георги"
"Великден за Георги"
  • "Великден за Георги"
  • "Великден за Георги"

Благотворителен концерт "Великден за Георги" организират ученици на СОУ "Св. Седмочисленици" и СОУ "Св.Софроний Врачански" в Пловдив в подкрепа на своя съученик Георги, който е с диагноза „Мускулна дистрофия – тип Дюшен-Бекер”.

Диагнозата му е поставена преди 3 години, когато е на 12 години. Физическото състояние на момчето се поддържа с ежедневни масажи и физиотерапия, но мускулите му постепенно започват да отслабват, което може да доведе и до смърт, обясни пред Дарик майката на Георги.

Тя посочи, че синът й е одобрен за лечение в клиника в Израел, където лекарите са категорични, че той може да бъде излекуван напълно. За първия курс на лечение, който ще продължи 4 месеца обаче са необходими 35 хиляди лева, половината от които вече са събрани от различни благотворителни инициативи.

„На Цветница съучениците на Георги събраха близо 2000 лева по време на инициативата „Живи стативи“. Нека всеки, който иска да помогне на Георги да дойде и на утрешния концерт“, призова кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който застава зад благотворителната кауза.

Концертът под надслов „Великден за Георги“ ще се проведе на 27 април от 17,30 часа пред паметника на Кан Крум в район „Тракия“. На сцената ще се качи първо пловдивчанката Едит Унджиян, която ще подгрее публиката за Рафи, който е и любимият изпълнител на 15-годишния Георги.

Благотворителната кампания може да подкрепите и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS GEORGI на номер 17 777

Да дарим надежда на 15годишния Георги
netinfo

Повече информация за кампанията може да намерите ТУК