партии в МИР
партии в МИР / netinfo
„Листата на ПК „БСП за България” в Пловдив е балансирана. В челните места има много млади хора, но присъстват също професори, инженери, лекари, хора с доказан авторитет в професионален план”. Това каза след регистрацията на кандидатите за народни представители от левицата в Пловдив-град Красимир Трифонов. Той пристигна днес в Районната избирателна комисия, придружен от водача на листата проф. Иво Христов и червени кандидати в 16 МИР – Теодора Халачева, д-р Любомир Паунов, Тодор Стоилов, инж. Захари Георгиев, д-р Атанас Баташки, доц. Кирчо Атанасов, Борис Янчев, Таня Мачанова.
 
„Тръгваме към победата на тези избори, нашата цел е първа политическа сила в град Пловдив” – подчерта Трифонов пред медиите. „Да спечелим изборите означава поне 5 депутати” – изтъкна проф. Иво Христов. В кампанията той залага на откровеност и честност, като ще направи всичко възможно за постигане на посочените резултати.
 
"БСП за България" регистрира листата си за Пловдивска област в РИК 17 под номер 7. Документите внесоха водачът на листата Георги Търновалийски, Манол Генов и Галин Дурев, съвместно с част от кандидатите. Георги Търновалийски заяви, че очаква категорична победа на тези избори. Трябва да повторим резултата от 2013 и да спечелим четири мандата, категоричен бе той. По думите му, в листата влизат експерти, качествени и подготвени хора, като голяма част от тях са под 40 години.
 
Според Манол Генов, втори в листата, БСП трябва да победи в цялата страна на тези избори, като счита че ще има един добър резултат, тъй като левицата предлага разумни политики.