Бойко ще следи отблизо какво става с коалицията
Бойко ще следи отблизо какво става с коалицията / netinfo
Председателят на Общинския съвет и досегашен областен лидер на ГЕРБ остава председател на градската структура на партията, след като тя се отделя от областната, това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след областното събрание на пловдивската организация. Пред делегатите в залата обаче председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е прочел решението на Изпълнителната комисия за разделянето на областната и градската организация и е обявил, че до дни предстои назначаването на временни ръководства до избор на постоянни. В залата Цветанов и Борисов не са коментирали никакви имена. Разделянето на две структури е било мотивирано с необходимостта партията да има по-добро покритие и да е в готовност при евентуални предсрочни избори.

Пред делегатите Борисов е подчертал, че остава твърдо зад Кюмюрджиев и не бива никой да се опитва да говори в друга посока.

Националните лидери на ГЕРБ са били категорични, че коалицията с ВМРО в Пловдив няма да бъде развалена, въпреки многобройните оплаквания на делегатите от районите, че с „воеводите се работи много трудно”. Борисов и Цветанов са дали да се разбере, че ГЕРБ няма полезен ход, излизайки от управлението и са препоръчали партията да отстоява собствената си политика в рамките на коалицията. Цветан Цветанов ще идва по-често в Пловдив, за да съдейства в комуникациите с коалиционните партньори, каза по-късно Борисов пред журналистите. Неформалният лидер на ГЕРБ отрече коалиционните проблеми  да са били предмет на обсъждане на събранието.

Бойко Борисов потвърди,  че ще се водят разговори с Община Пловдив, свързани със софийския боклук. Това са отношения между две общини, които е нормално да си помагат, каза столичният кмет. В София живеят много пловдивчани и никой не ги пита къде си хвърлят боклука, допълни многозначително Борисов.