Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения
Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения / sxc.hu
Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения
23768
Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения
Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения
  • Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения
  • Бизнесът предизвика депутатите с 9 предложения

Имаме уверение, че финансирането за ремонта на моста на Собелева майка, което възлиза на 12,5 млн. евро, ще бъде осигурено. Това заявиха днес представители на Бизнес Експертния Съвет (БЕС) в Пловдив.

Организацията е имала среща с пловдивските депутати в понеделник, на която е посочила 9 проблема за решаване в 41-вото Народно събрание. Един от тях е осигуряване на финансиране за изграждането на външния околовръстен ринг на Пловдив в участъка от ул. „Асеновградско шосе" до ул. „Ягодовско шосе" с дължина около 7 км и ремонт на „Скобелева майка".

Сред останалите предложения на БЕС са: Административно обединяване на общините Пловдив, Марица, Родопи и Куклен със законодателна промяна, която да влезе в сила за следващите местни избори; Приемане на законодателен акт, създаващ специална административна единица „Резерват Старинен Пловдив", който да бъде управляван от кметски наместник; Сформиране на фондове за начална подкрепа инициативите на общините, неправителствените организации, частния бизнес и земеделските производители за участието им в европейските програми и др.

/Чуйте подробности около пpоекта "Кpасива Маpица" от инж. Димитъp Язов в пpикачения звуков файл./

Срещата на представители на БЕС и пловдивските народни представители е продължила 4.30 часа. Димитър Язов и Любозар Фратев увериха, че депутатите са били подготвени и са приели сериозно предложенията за разглеждане в парламента, като най-активно са участвали Менда Стоянова и Стефан Данаилов. По думите им само от един от народните представители са срещнали отпор - Павел Шопов от "Атака". /Чуйте повече от прикачения звуков файл./