Белодробна болница може да спре работа?
Белодробна болница може да спре работа? / netinfo
За увеличение на трудовите възнаграждения, подобряване на материално- техническата база и по-високи цени на клиничните пътеки за туберкулозноболни настояваха по време на днешния си протест лекарите и сестрите от Белодробна болница в Пловдив. Персоналът на диспансера заяви категорична подкрепа за колегите си от института ”Пирогов”, които продължават да преговарят за по-справедливо заплащане на труда им.

Около 3000 души годишно минават през диспансера, по-голямата част от които туберкулозно болни. В България най-ниско платените клинични пътеки са белодробните и няма как да се печели от тях. Настояваме здравното министерство да отпусне средства за погасяване на дълга ни в размер на 2,5 млн. лева, който е натрупан още през 2003 година. Ако не получим помощ, има опасност болницата да фалира. В случай, че исканията ни не бъдат изпълнени сме готови да продължим протестите си, предупредиха медиците.

Днес не излизаме на стачка, а на протест- резултат от абсолютната безизходица, в която се намираме, каза пред Дарик директорът на диспансера д-р Георги Благоев. Преди два дни и ”Топлофикация Пловдив” наложи запор на сметките на специализираното медицинско заведение заради задължения в размер на около 200000 лева.