Батаклиев обжалва продажбата на жиците на тролеите
Батаклиев обжалва продажбата на жиците на тролеите / dariknews.bg/архив

Ангел Батаклиев обжалва продажбата на свалената контактна тролейбусна мрежа, съобщи за Дарик радио шефът на правната дирекция в община Пловдив Илиян Иванов. Бившият мажоритарен собственик на обявеното в несъстоятелност дружество „Градски транспорт“, е против решението от събранието на кредиторите, състояло се на 1 февруари, според което трябва да се пристъпи към незабавна продажба на демонтираната контактна мрежа, намираща се в общинска база, както и на подземната кабелна мрежа на ремонтиращия се към момента бул. „Васил Априлов“.

Според предходно, необжалвано и влязло в сила решение на събрание на кредиторите, продажбата на имуществото на "Градски транспорт" ще става след оценка като обособени части или в цялост. В момента тя се изготвя от лицензиран оценител, обясни още шефът на общинските юристи.

След като бъде готова, оценката ще бъде внесена в съда за одобрение. Към продажба на контактната мрежа ще се пристъпи след това.

Идеята е е купувачът, който спечели търга, за своя сметка да осъществява и планираното сваляне на цялата контактна мрежа, чиято обща дължина е 260 км в двете посоки, уточни Иванов.

Припомням, че според последна информация „Градски транспорт“ разполага със 153 неотписани от КАТ моторни превозни средства, които може да са тролеи, автобуси и автомобили, както и няколко недвижими имота с голяма площ. Най-големият кредитор на дружеството към момента е НАП, към която дълговете са за над 7 млн. лева. "Градски транспорт" дължи пари още на Община Пловдив, "Векта", "Инса ойл" и други контрагенти

Очаква се търговете за разпродажба на имуществото на „Градски транспорт“да започнат най-рано в края на месец април тази година.

Фирмата на бившия общински съветник от БСП Ангел Батаклиев "Градски транспорт" бе обявена в несъстоятелност на 20-ти май 2013-та година с решение на Пловдивския окръжен съд.