Баби дадоха злато и пари на мними полицай и лекар
Баби дадоха злато и пари на мними полицай и лекар / снимка: dariknews.bg/архив

Две възрастни жени са поредните жертви на телефонни измамници, съобщават от полицията. И в двата случая потърпевшите били въведени в заблуждение, че техни роднини са ранени при катастрофи и трябва да им бъдат поставени скъпоструващи златни пирони.

Около 12 часа вчера 84-годишна пенсионерка от Първомай получила съобщение на домашния си телефон от мним полицейски служител. Той поискал 22000 евро за спешна операция на пострадалия й племенник, като обяснил, че по-късно сумата ще бъде възстановена от Здравната каса. Бабата признала, че няма толкова пари и предложила да даде спестяванията си и злато. Тя приготвила пакет с 700 лева и 15 златни монети и към 14.30 часа го хвърлила през терасата си на непознат.

Два часа и половина след това на 81-годишна пловдивчанка бил приложен същият лъжовен сценарий, но този път била дъщеря й била "пострадала" в пътен инцидент. Информацията била подадена от мъж, представил се за лекар, на когото възрастната жена предала пред дома си 2390 лева.

Образувани са досъдебни производства във Второ РУ и в РУ – Първомай. Действията по разкриване на извършителите продължават.