/ DarikNews.bg, Деян Герговски
Четирима дрогирани шофьори са хванати от полицаите за денонощие
Мъж е в болница след катастрофа снощи в Пловдив.

По първоначални данни към 21.00 ч. на бул. „Менделеев“ мотоциклет „КТМ“ с 36-годишен водач се блъснал в намаляващия скоростта пред него лек автомобил „Пежо“, управляван от 27-годишен шофьор. Пострадал е мотористът, който е оставен под лекарско наблюдение с фрактура на ключица и контузии по тялото. Двамата мъже са тествани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни.

Междувременно пътните полицаи са арестували неадекватен шофьор в централната градска част на Пловдив. Малко след полунощ автопатрул на Второ РУ забелязал на ул. „Лука Касъров“ лек автомобил „Рено” да прави резки маневри докато се движи с висока скорост, създавайки предпоставка за евентуален пътен инцидент.

Служителите на реда реагирали незабавно и спрели колата, която била управлявана от 23-годишен жител на пазарджишко село. Младежът е отведен за едно денонощие в полицейския арест. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Четирима дрогирани водачи пък бяха засечени във вторник по време на осъществения пътен контрол в Пловдив и региона. Около 22.40 ч. патрул на Четвърто Районно управление установил, че на бул. „Найчо Цанов“ в областния град 20-годишен е седнал под въздействие на наркотични вещества зад волана на лек автомобил „БМВ“.

В 14.10 ч., в землището на село Скутаре, полицаи и жандармеристи проверили лек автомобил „Ланчия“. Колата управлявал 46-годишен, чиято проба с драг чек също дала положителен резултат.

По същото време колегите им от Хисаря засекли на ул. „Васил Петров“ 35-годишен да управлява в неадекватно състояние лек автомобил „Ситроен“.
По-рано през деня, около 8.30 ч., край разклона за село Калояново на главния път от Пловдив хванали и 38-годишен мъж, който шофирал след употреба на наркотици лек автомобил „Нисан“.  

Срещу всички извършители са образувани бързи производства.