Актриси на Ламбо подслаждат Сцена на кръстопът
Актриси на Ламбо подслаждат Сцена на кръстопът / снимка: Кирил Кирилов/ DarikNews.bg

Девет жени забъркват най-вкусния сладкиш в източноевропейския театър - представлението „Тирамису", което довечера от 19.30 часа ще добие плът и кръв на Камерна сцена на Драматичния театър в Пловдив. Шест добре облечено-разсъблечени актриси от класа на Стефан Данаилов ще бъдат затворени в рекламен офис и ще си говорят за мъже, секс и скъпи дрехи, ще лъжат за възрастта си и ще създават впечатление, че всичко в живота им е наред. Седмата дама в тази женска компания е режисьорът Росица Обрешкова, а осмата - сценографът Бояна Бъчварова. Заедно с полския драматург Йоанна Овшанко, която е автор на „Тирамису", „съзаклятничките" стават девет. (Според някои вярвания девет е числото на любовта, защото човешкото тяло има 9 отвора - б.а.)

Пиесата е автобиографична. Определят я като офис мелодрама или рекламна комедия. Шопинг терапия, психоаналитичен сеанс, интимно ревю. Тирамисуто е сладкишът, чието въздействие върху хората има сходен ефект с този, който жената предизвиква у мъжа, споделят младите актриси. Според тях в миналото тази италианска наслада (тирамисуто) е била давана на мъжете като афродизиак или енергийна напитка. Пиесата обаче няма нищо общо с манджи, категорична бе една от шестте възпитанички на Ламбо.

Момичетата са единствените шест жени в 15-членния клас на Мастера. Момчетата са повече от нас, но се държат много добре и дори ни глезят, подчертаха девойките.

Освен на сцената на Учебния театър в НАТФИЗ, „Тирамису" е играно на сцената на „Сфумато" и в Балчик, а през ноември предстои представление и в Москва.