32 автобуса се вляха в градския транспорт
32 автобуса се вляха в градския транспорт / netinfo

32 нови автобуса на Градски транспорт тръгнаха от днес по градските линии. Кметът Славчо Атанасов преряза лентата пред новите рейсове марка BELDE, произведени в турското представителство на английската компания ВМС. Новите автобуси са част от 60-те, които собственикът на дружеството Ангел Батаклиев обеща да купи като част от инвестиционната програма на Градски транспорт. Автобусите отговарят на стандарта EURO 4, осигуряват съвременен комфорт за пътниците и изпускат минимално количество вредни емисии във въздуха.

Общата стойност на инвестицията е 8,5 млн. евро, съобщи Батаклиев. Той уточни, че до Коледа се очаква да бъдат доставени поне десет от седващите 20 автобуса, които ще се влеят в градския транспорт. Те ще са изцяло нископодови, пригодени за превоз на трудноподвижни лица и ще бъдат снабдени с платформи за инвалиди.

Новите рейсове ще обслужват всички линии на Градски транспорт, сред които са 11, 27,113 и др. Ще бъдат възстановени също линии 17 и 93, обеща собственикът на дружеството.