20-годишен шофьор загина в напоителен канал
20-годишен шофьор загина в напоителен канал / снимка: DarikNews.bg, архив

20-годишен пловдивчанин загина при пътен инцидент между селата Йоаким Груево и Кадиево. Това е футболистът от юношеският отбор на Локомотив Пловдив Йордан Пенев.

Сигналът за тежката катастрофа е подаден в неделя около14.30 часа. Лек автомобил “Фолксваген”, в който пътували двама души, излетял вляво извън пътя и паднал в напоителен канал с около 7 метра дълбочина на водата.

Според първоначалната информация водачът е изгубил контрол  при изпреварване на друг автомобил. На местопроизшествието са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Незабавно били предприети действия по изваждане на колата. След спасителната операция вътре било намерено безжизненото тяло на собственика на колата.

Пострадал е и 24-годишен пътник от Пловдив, който успял да излезе от потъналия автомобил. Оказана му е медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство в полицейското управление в Стамболийски. Работата по изясняване на обстоятелствата продължава под наблюдението на окръжната прокуратура.