1000 работни места при строителството на Mall Пловдив
1000 работни места при строителството на Mall Пловдив / netinfo

40 милиона евро ще е инвестицията в първия в страната извънстоличен мол, чиято първа копка ще бъде направена в Пловдив до нова година. Това обяви днес изпълнителният директор на проекта Петър Дудоленски. Шопинг комплексът, чието откриване е планирано за есента на 2008 г., ще събере на 17 декара до Братската могила над 100 търговски обекта под един покрив, включително мултиплекс с 11 киносалона, заведения с различни национални кухни, книжарница и услуги – от фото- и ключарски ателиета до банкови офиси. Молът ще разполага с 500 места за паркиране под земята и с още 200 на открито.

Инвеститорите са същите, които изградиха първия в България търговски, развлекателен и бизнес център в София – консорциум между израелската компания “Авив” и “Синема сити”, които си партнират със строителния предприемач Димитър Язов.

1000 строителни работници и специалисти ще бъдат ангажирани в изграждането на мола, каза Петър Дудоленски. Според него инвестицията в Пловдив не е рискова и в града има място поне за 3-4 печелевши обекта от този тип. Маркетинговото проучване на инвеститорите показало недостиг на предлагането на качествени търговски площи в града, както и прогноза за чувствителен ръст на доходите в региона в идните 3 години.