telefon
telefon / dariknews.bg
67-годишна жена от Тетевен даде над 18 000 лв. на телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ловеч.

Сутринта на 27 януари потърпевшата посетила местното полицейско управление и сигнализирала, че за времето между 18.00 ч. и полунощ в събота станала жертва на телефонна измама след проведен разговор с непознат мъж, който се представил за прокурор и поискал от жената всички налични ценности и пали за нуждите на текущо разследване.

67-годишната тетевенка окачила на бравата на входната врата на жилището си 13 600 лв., 2500 евро и златен пръстен.

Междувременно пък служители на РУ-Троян, задържаха 57-годишен ловчалия, съпричастен към извършени телефонни измами в планинския град, информират още от пресцентъра на МВР-Ловеч.
На 25 януари в рамките на часове две жени от Троян - на възраст 77 и 80 години, са станали жертви на телефонни измамници. По известния сценарий на телефоните на жените се обадил непознат мъж, който се представил за полицай, и обяснил, че за нуждите на разследване е необходимо да предадат всички налични пари и ценности на „служителите на реда”.

По тази схема 80-годишната троянчанка дала на непознат мъж 640 лв., поставени в кутия от шоколадови бонбони, а другата баба сложила 390 лв. в хартиена кутия и в найлонова торбичка.
Ловчалията бил задържан от служители на РУ-Троян, в момент на вземане на изхвърлената през терасата чанта с 390-те лева. Той бил разпознат и от другата жена.

57-годишният мъж бил задържан в РУ-Троян. Работата по случаите продължава.