Проверяващи установиха, че в метрото пътниците са по-дисциплинирани
Проверяващи установиха, че в метрото пътниците са по-дисциплинирани / IStock
В Плевен се променят част от противоепидемичните мерки, като се допускат от утре, при определени условия, посещения на молове, културни и друг вид прояви, съобщиха от областната администрация.

Кризисният щаб за борба с COVID-19 днес е променил някои изисквания, които предизвикаха остри протести и напрежение в търговската, културната и образователната сфери в областния град.

Дадена възможност за провеждане на индивидуални практически часове и практически часове на индивидуално работно място в предприятия или училища, на олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат от разстояние в електронна среда.

В Плевен са недоволни от затягането на мерки и представители на културната сфера

Допуснати са посещения в моловете до 20.00 ч. при спазване на редица условия - да няма струпване на хора, да се въведат пропускателни пунктове, да се увеличат охранителите, да се намалят на 50 на сто местата за хранене, всички да носят защитни маски, да се извършва учестена дезинфекция и други. Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове само с придружител.

Културните и развлекателни мероприятия също вече са възможни при 30 на сто от капацитета на залите и задължителни маски. Това се отнася за кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Щабът е отчел заболеваемост 633.50 на 100 000 населението за последните две седмици.