Започва надпреварата по пожароприложен спорт
Започва надпреварата по пожароприложен спорт / netinfo

Областно състезание по пожароприложен спорт между отбори на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” от Плевенска област ще се проведе на 24 април, информират от пресцентъра на полицията. До тогава ще се състоят и районните състезания.

На областната надпревара по пожароприложен спорт ще вземат участие служителите, показали най-добрите резултати на районните кръгове. Целите на състезанието са проверка на умението, професионалното майсторство, издръжливостта и физическата подготовка на служителите на пожарните служби, както и сформиране на представителен отбор от Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен за участие в Републиканския преглед по пожароприложен спорт през месец юни.

Състезанието е отборно и индивидуално и се провежда по дисциплините: “100-метрова пътека с препятствия”, “Изкачване с щурмова стълба”, “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”. Областното състезание ще се проведе в Районната противопожарна служба в Плевен и на стадиона на бившата учебна база „Христо Ботев”.

В периода от 15 април до 13 май, съгласно утвърден и от Регионалния инспекторат по образование график, ще се проведат районни и областни състезания с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.