/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Плевен задържа под стража двама души от село Одърне по досъдебно производство, образувано за извършени от тях хулигански действия, придружени с нанасяне на побой на техни съседи от същото село, съобщиха от съда.

С метална тръба и верига пребиха семейство в Койнаре

На 06 юли е възникнал инцидент между две враждуващи фамилии от село Одърне. В хода на проведеното разследване по образуваното в Районна прокуратура наказателно производство в качеството на обвиняеми за престъпление хулиганство са привлечени баща и син.

Като за сина, престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. С постановления на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Побой прати мъж в болница със спукан череп

Предстои да бъдат внесени искания в Районен съд за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателното производство е образувано на 08 юли, когато служители на полицията в Плевен са реагирали на подаден сигнал от спешен телефон 112.

Петима се биха при скандал в Кнежа, двама са в болницата

Разследването продължава с провеждането на разпити на свидетели пред съдия и назначаване на съдебно-медицински експертизи за установяване на вида и степента на понесените телесни увреждания.