Възпитаник на НУИП.Пипков организира втори концерт в подкрепа на Ради
Възпитаник на НУИП.Пипков организира втори концерт в подкрепа на Ради / dariknews.archive

Пламен Иванов от Плевен, който е член на Младежки форум - Плевен и е възпитаник на НУИ"Панайот Пипков" в Плевен информира, че на 27 ноември 2014 г. от 18:30 часа в зала „Божко Шойков" на Музикалното училище в Плевен по негова инициатива ще се състои концерт в подкрепа на Радослав от Велико Търново - на 11 години.
Радослав страда от мускулна дистрофия - тип Дюшен и леченито му в клиника за биокорекции в Израел струва 40 000 лева.

Концертът ще бъде с билети, което ще спомогне за събирането на повече средства, обясни Пламен.
Това е втори концерт от тази инициятива като първият беше на 9 април тази година, припомни Пламен Иванов. Тогава са събрани 500 лева като успоредно с това той е работил по събирането на средства от Езиковата гимназия в Плевен през миналата учебна година, когато от организация в София е осигурил още 10 000 лева.

„Радвам се, че му помагам и съм казал, че ще му помагам докато не оздравее, защото това е едно наистина лъчезарно момче, което заслужава да живее и е на 11 години и още нищо не е видял", сподели Пламен Иванов.

Той добави, че родителите на Радпслав са безработни - майка му като негов личен асистент получава около 160 лева, а баща му е сладкар по професия, но е без работа.

За Радослав научил от сайта на Господари на Ефира, където видял призива „Помогни на Ради - Ради се нуждае от лечение", историята го заинтригувала и решил даму помогне.

Пламен сподели, че във връзка с програмата на концерта на 27 ноември 2014 г., който ще се състои в зала „Божко Шойков" в НУИ"П.Пипков" разговаря с Руслан Мъйнов, „Играта" и Лео и очаква някой от тяхда бъде водещ на събитието.