Връчват на договорите за програмата „Спорт за децата в свободното време - 2011 г.”
Връчват на договорите за програмата „Спорт за децата в свободното време - 2011 г.” / sxc.hu

Областният управител Иван Новкиришки официално ще връчи договорите за изпълнение на проектите на спортни клубове от Плевенска област по програмата на Министерство на физическото възпитание и спорта „Спорт за децата в свободното време - 2011 г.". Тя се финансира от държавния бюджет чрез Министерството и обхваща населените места в страната с одобрени проекти на спортните клубове.

Основната цел на програмата е създаването на условия и възможности за участие на децата в безплатни спортни занимания, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Размерът на средствата за финансиране на проект за провеждане на спортни занимания по един вид спорт е до 10 000 лева.

Програмата „Спорт за децата в свободното време" е актуална от 1 февруари до 10 януари 2012 г. и действа в направленията - „Начално обучение по вид спорт" и „Спортни занимания през ваканциите".

Плевенските спортни клубове ще получат договорите си на 4 април 2011 г. (понеделник) от 10.30 ч. в заседателната зала на Областна администрация.