Весел 1 юни ще отбележат четвъртокласниците от “Иван Вазов”
Весел 1 юни ще отбележат четвъртокласниците от “Иван Вазов” / netinfo

По необичаен и вълнуващ начин четвъртокласниците от СОУ "Иван Вазов" в Плевен ще отбележат 1 юни. На Деня на детето те ще се сбогуват с първите си учителки и ще покажат колко много са научили за четири години в училище. Ще го направят със специални уроци, за които се готвят отдавна със своите класни ръководители Даниела Китева, Евелина Ницова, Мая Декова и Сашка Данговска. Завършването на първия етап на основната образователна степен ще бъде тържествено отбелязано - децата ще напишат специални послания и ще ги пуснат да полетят с балони.

По повод завършването си четвъртокласниците ще покажат какво умеят и на 31 май от 18.00 часа в читалище "Съгласие". Тогава ще се проведе концерта "Пътуване в Европа", гостите ще видят фолклорни танци на различни европейски държави и изпълнения на рап и ретро. За целта се подготвят специални костюми, декори и много изненади. В края на концерта директорът на училището Димитър Митев ще връчи на децата удостоверенията за завършен начален етап на образованието.

4б клас с класен ръководител Евелина Ницова на 1 юни ще проведе и последния си урок по програмата "Джуниър Ачийвмънт". Темата ще бъде "Движението на парите", а доброволец този път е банков служител. В края на урока малчуганите ще получат и своите сертификати за участие в програмата, ще им ги връчи Елисавета Сергеева - експерт "Начално образование" в Регионалния инспекторат по образованието.