В МУ-Плевен ще разискват новите хоризонти в онкоимунологията
В МУ-Плевен ще разискват новите хоризонти в онкоимунологията / archiv.DarikNews

На 26 октомври от 17:30 часа в зала "Амброаз Паре" ще се откриe 6-та Национална среща с международно участие, организирана от Международна изследователска фондация Хасуми, Българска академия на науките и Медицински университет - Плевен.Темата тази година е "Онкоимунология - нови хоризонти".

На срещата ще бъде представен научно-изследователският проект на д-р Кеничиро Хасуми за създаване и прилагане на терапевтични противоракови ваксини, разработки на български учени от медицинските ни университети в областта на имунологията за повлияване на онкологичните заболявания и имунната система. Ще бъде представен и обзор за най-важното от 7-ия Симпозиум на МИФ Хасуми-САЩ на тема „Ренесанс на противораковите ваксини".

Една от важните цели на срещата ще бъде, на основата на дискусиите и личните контакти, да се създаде своеобразна мрежа от привърженици на идеята за важността да от разработване и прилагане на терапевтични противоракови ваксини в България.

Срещата ще се проведе на 26 и 27 октомври - петък и събота 2012 в Аудиторията на Телекомуникационния Университетски Ендоскопски Център - ТЕЛЕЦ на Медицинския университет-Плевен, благодарение на любезната покана от страна на ректора проф. д-р Григор Горчев.