В Левски обсъдиха публично проекта за бюджет 2012
В Левски обсъдиха публично проекта за бюджет 2012 / archiv.DarikNews

Публично обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета за 2011 година и Проекта за бюджет за 2012 г. се проведе на 6 февруари в заседателната зала на Община Левски.
Присъстваха общински съветници и представители на общинска администрация, ръководители на бюджетни звена, граждани на Левски и представители на средствата за масово осведомяване.
Срещата откри зам. кмета на Община Левски Радослав Йорданов.
Марин Маринов - главен счетоводител на Община Левски, запозна присъстващите с параметрите на проекто - бюджета за 2012 година и заложените в него капиталови разходи през настоящата година.

В Левски обсъдиха публично проекта за бюджет 2012
netinfo

Акцентите, върху които ще се работи тази година са ефективното разходване на публичните средства, финансовата дисциплина и повишаване събираемостта.
Финансовата рамка на проекто-бюджета за 2012 година е 7 666 626 лв., като от централния бюджет са 4 640 603 лв., от собствените приходи 3 026 023 лв., а преходният остатък от 2011 г е 26 961 лв.
За реализиране на Инвестиционната програма , в която се предвижда основен ремонт на общинската пътна мрежа, изкърпване ,асвалтиранее и полагане на грошенокаменна настилка по улици на селищата в общината, предвидените капиталовите разходи са 556 060лв.
Финансовата стабилност и ритмично разплащане на задължения към доставчици; гарантиране на всички плащания по проекти и други донорски програми, по които са поети ангажименти; осигуряване на средства за неотложни текущи и основни ремонти на детски и учебни заведения и ремонт на пътната инфраструктура са сред посочените приоритети.
Препоръките и предложенията от общественото допитване направено със специално поставена за тази цел урна в Общината ще се имат предвид за включване в Бюджет 2012 , каза зам.кмета Радослав Йорданов.
Това са: изграждане на тротоар на ул. „В.Левски", поддръжка на спортната база, подобряване на функционалното и състояние и достъп на гражданите, възобновяване на дейността на Младежки клуб в читалище „Г.Парцалев".
На общественото обсъждане на проекто -бюджета бяха направени предложения и за осигуряване на некодиран сигнал на интернет за публични нужди в сградата на общината, възстановяване на тенискорта и обсъждане на вариант за теглене на заем от Община Левски за финаниране на дейности в инвестиционната програма.
В Отчета за изпълнение на бюджета за 2011г. беше отбелязано , че Общината няма неразплатени разходи за изминалата година, но има несъбрани вземания.