Училището в Койнаре няма да отвори врати на 15 септември
Училището в Койнаре няма да отвори врати на 15 септември / netinfo

През 2008 година в образованието настъпиха много промени, една от тях е плавното преминаване на училищата към делегираните бюджети. Това беше поредното предизвикателство пред учителите, които трябваше да се научат да си вършат работата с ограничени средства. Дали са се справили успешно, ще проличи в хода на новата учебна година, която ще стартира след три дни.

В общината всички училища и детски градини ще започнат нормален учебен процес, защото вече и от РИОКОЗ са дали разрешение за това. От Регионалния инспекторат по образование съобщиха, че в областта има едно училище, което само ще удари първия звънец, но в него няма да се провеждат учебни занятия. Това е СОУ “Христо Смирненски” в село Койнаре, община Червен бряг. Там все още текат ремонти, тъй като това учебно заведение ще приеме ученици от другото училище в града, което е закрито. Там децата ще се порадват още няколко дни на ваканцията и ще започнат да залягат над уроците от 22 септември.

Каква е готовността на училищата в Община Плевен и колко от тях ще посрещнат  15 септември ремонтирани, разказа д-р Валентин Матеев, заместник-кмет в Общината./в прикачения звуков файл/