Семейство от Германия дарява  по 100 лв. месечно на зоопарка в Ловеч
Семейство от Германия дарява по 100 лв. месечно на зоопарка в Ловеч / archive.dariknews

Семейство от Германия ще дарява всеки месец в рамките на една година по 100 лв. на зоопарка в Ловеч. Парите са за храна и медикаменти на лъвовете, уточняват от пресцентъра на общината. Договорът за дарението бе подписан от Виолета и Щефан Шмит. А средствата отиват специално за лъвовете, тъй като това са любимите животни на 10-годишната им дъщеря Щефани.

Виолета е родом от Ловеч и повече от 20 години живее в Германия. Скоро тя и съпругът й си купили вила в парка „Стратеш" и когато пребивавали в нея, винаги чували рева на лъвовете. Решили и да ги видят и да се осведомят за състоянието на зоопарка.

Пари се харчат постоянно за много непотребни неща, затова решихме да отделим тези скромни сто левчета за животните, сподели Виолета. Ние знаем, че тези пари са нищожно малко, но ако всеки в Ловеч отдели по два лева например, положението на зоопарка би станало далеч по-добро, коментира още тя.

Жестът на семейство Шмит е заради голямата им любов към животните и заради желанието им да сторят нещо добро за родния град на Виолета, обясни малката Щефани.