Регионален форум обсъди проблемите на сигурността в Плевен
Регионален форум обсъди проблемите на сигурността в Плевен / mvr.pleven

Директорът на ОД на МВР - Плевен Венцислав Катинов участва в  Първия регионален форум „Нашата сигурност: споделена или неразбрана отговорност", който се проведе на 25 март в Плевен. Организатор на събитието е Фондация „Общество и сигурност" - гр.София.

На срещата служители от Областната дирекция на МВР - Плевен, представители на областна и общинска управа и на неправителствения сектор разгледаха разбирането на услугата „сигурност" и ролята на гражданите и местната власт за повишаването на нейното качество. При откриването на срещата директорът на Областна дирекция на МВР Венцислав Катинов благодари за доверието и възможността,  Плевен да бъде домакин на регионалния форум по темата и подчерта поетите от МВР ангажименти за провеждането на реформа в сектора „Сигурност". Пояснено бе, че формулата за сигурност днес е граждански мир, спокойствие и стабилност, защитени човешки права в регионален, национален и международен план.

Равнището на вътрешната сигурност зависи и от ефикасния контрол над престъпността. В тази връзка шефът на полицията в Плевен подчерта, че през изминалите 3 месеца от началото на годината в Плевенска област се е запазила положителната тенденция за намаляване на криминалната престъпност. Полицията работи и за ограничаване на факторите, които обуславят битовата престъпност, разработват се мерки и срещу икономическите престъпления. Мобилизират се и се координират усилията със съдебната власт и органите на местно самоуправление, заяви на срещата Венцислав Катинов.

Той благодари на плевенската общественост и неправителствения сектор за тяхната съпричастност към проблемит