Расте подкрепата за кампанията в помощ на Антонио
Расте подкрепата за кампанията в помощ на Антонио / dariknews.archive

На 17 май на картинг пистата в Плевен ще се проведе дрифт шоу „Плевен на скорост 2015", организирано от Община Плевен по инициатива на кмета на общината проф. д-р Димитър Стойков.
Демонстрационното шоу се прави за четвърта поредна година във връзка с отбелязването на празника на Плевен.

Тази година по време на шоуто ще бъдат поставени кутии за събиране на средства в подкрепа на Антонио Антонов, съобщи за Дарик Мартин Христов, който е част от екипа на плевенското подразделение на "БМВ-клуб България".

Той обясни, че тази година предстои да се организират няколко "Дрифт дей" - събития, на които ще се събират средства за подпомагане на Антонио, който страда от церебрална парализа.

След „Плевен на скорост 2015" предстои провеждане на дрифт шоу в град Враца, посветено изцяло в подкрепа на Антонио. То ще е на 24 май, а организатори са Община Враца и "БМВ-клуб България".

През месец юни от БМВ Тийм-Плевен предвиждат още един дрифт дей - отново на картинг пистата в Плевен, който ще е изцяло в подкрепа на Антонио.

Към инициативата в помощ на Антонио се включва и "Младежки форум" - Плевен, които ще са и част от организацията на дрифт шоуто на 17 май.

Освен това по идея на член на "Младежки форум", на 25 май предстои концерт с участието на плевенски млади поп, рок и народни изпълнители, който ще се състои от 18:30 часа в зала "Катя Попова". Концертът, на който ще се събират средства за да се помогне на Антонио е подкрепен от Община Плевен.

Антонио е роден през 1999 г. с церебрална парализа като до сега са му направени 7 операции. След двугодишни изследвания в московска клиника момчето се нуждае от присаждане на стволови клетки. Бащата - Николай Антонов обясни, че това е необходимо, за да може да се спре процеса на умиране на мозъчни клетки.

Необходимата сума за присаждането на стволови клетки в клиниката в Москва е 105 000 евро.

Сметката за набиране на средства за Антонио Антонов е:

Уни Кредит Булбанк гр. Плевен - Антонио Николаев Антонов

Сметка: BG22YNCR7527 1045712518BIC: UNCRBGSF

До сега с подкрепата от Община Плевен и кмета проф. д-р Димитър Стойков беше организиран концерт в края на януари 2015 г. Събитието напълни зала "Катя Попова" с близки и съпричастни хора. В него напълно благотворително се включиха Любо Киров, Били Хлапето, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Северняшкият ансамбъл - Плевен, студио за модерен балет "Венда", Магдалена Лунгулова, Йоана Цветанова. Повреме на концерта стана ясно, че Община Пордим подкрепя каузата с 2000 лева.