Приключи преброяването на селскостопанските животни
Приключи преброяването на селскостопанските животни / netinfo

Приключи преброяването на селскостопанските животни в населените места на община Ловеч, съобщи Милка Петкова, главен експерт „Земеделие, гори и стопанска политика” в Община Ловеч. Преброяването е направено във връзка с провеждащите се общоселски събрания за определяне на правилата за ползване на мерите и пасищата.

За целта от особена важност е информацията за броя на говедата, биволите, овцете и козите. Събрана е и информация за свинете, различните птици, еднокопитните животни. Общо регистрираните птици са 170 302, еднокопитните са 1 052, а пчелните семейства – 9 165. 170 са регистрираните земеделските производители от община Ловеч, които отглеждат животни и обработват земя. Регистрацията продължава до 25 март.

До края на февруари земеделските производители ще получат субсидиите си, а за новорегистрираните ще има втори транш. Вече тече регистрацията на земеделски производители за подпомагане за закупуване на фураж за изхранването на животните. По тази линия могат да кандидатстват и тези стопани, които обработват земя.