Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

В броя на вестник "Посредник" тази сряда четете:

ЧЕЗ в опит да обясни защо при обявен по-евтин ток получаваме фактури с по-високи тарифи

Как кметът на Плевен постави начало на фестивал и Алея на нежността

Какво мисли Георги Първанов за даването на ордени, за енергийните и
политическите проекти

Защо професор Андрей Пантев зове да не бъркаме признателността с раболепието

Окъде донесоха сребърна брадва танцьорите от ансамбъл "Гайдуница"

Кой е лидер в Северозападна „В" футболна група и при какъв резултат завърши опашкарското дерби.

ВЪв вестник "BG-Север" тази седмица можем да прочетем:

„400 лева акт за инвалид, ловил риба в барата" е водещото заглавие на в-к „BG Север" тази седмица. Става въпрос за наказание, несъразмерно за стореното от човека, попаднал в тази неприятна ситуация.

Страница втора информира за рехавите протести в Плевен, които след ваканцията станаха още по-мижави, макар това да изглеждаше трудно постижимо. 
От трета научаваме нови моменти по тема, с която Плевенско се прочу в национален мащаб - т. нар. коиловски парашутисти. От материала става ясно, че прокуратурата е прекратила делото, но Сотир Цацаров все пак се заема лично с екшъна.

Страницата 4 информира за консулското назначение на депутата Любомир Петков и всички последващи рокади в Народното събрание и местния парламент, които то влече след себе си. Пак там можете да прочетете коментарите на представители на различни партии за новия политически сезон.

Бизнес-страницата съобщава, че 200 000 декара лозе пустеят, а вносът мачка производството. Следващата, посветена на социалните теми, е за началото на юбилейната 45-та учебна година в Спортното училище, помощите за първокласници и безплатните прегледи за рак в Плевенско.

От артстраницата ще научите как след 136 години Осман паша отново ще предаде сабята си, както и за излезлия от печат краеведски сборник за Плевенския край. 
В интервюто на броя пещернякът Орлин Колов разказва за гмуркането, катеренето, силните емоции, страхът и вярата, когато човек се е посветил на естремни занимания.

За 4-хилядния митинг в Плевен, който възторжено посрещнал вестта за Съединението преди 128 години, увлекателно разказва изданието от 9-та страница. От спортната можете да научите за двамата нападатели, напуснали футболния „Спартак", а от „шарената" последна - за светското събитие в нашата редакция - сватбата на колежката ни Лора.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.