Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

Ето какво пише във вестник „BG Север", бр. 19/2013 г.:

Тревожната констатация на плевенски лекари, че заради безпаричие много от техните пациенти вече са започнали на своя глава да намаляват определените им дози от лекарства, е водещата тема на 19-тия за годината брой на в. „BG Север". Джипитата предупреждават, че по този начин болните сами подлагат на риск живота си.

На своята страница „Общество и политика" изданието представя новите представители на Плевен в 42-то Народно събрание. Пак там ще научите кои плевенчани ще попълнят двете овакантени след изборите места в общинския съвет, защо по 100 коли на ден успяват да ползват на аванта „синята зона" в града и др.

„Цените на плодовете и зеленчуците растат" е водещото заглавие на 5 стр. Според местни търговци заради беднотията на хората родното производство продължава да губи битката с евтиния внос.

Клошари, наркомани и бездомни кучета окупираха градинките в Плевен. По пейките в местата за отдих дремят несретници, пияни и дрогирани, информира вестникът на своята 6 стр. На нея ще намерите и постоянните рубрики „Гневът на младите" и „Послушай лекаря".

На страницата „Артседмица" гостува авангардистът Любен Костов, по-известен като Любо Царя. Пред изданието той разказва за причините, които са го накарали преди 18 г. да напусне Плевен, и за събитията в живота му, които са го насочили към нестандартните артинсталации, с които провокира хората.

Истинската творба трябва да се изживее и да бъде единствена, твърди в интервю за вестника скулпторът проф. Кирил Мескин, който навърши 70 г.
Футболистите на „Спартак" изиграха домакински феърплей срещу „Калиакра", но не успяха да победят, съобщава изданието на своята спортна страница.

Кой спечели състезанието по бързо редене на пъзели, коя плевенчанка връзва миди и черупки в колоритни украшения и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В броя ще намерите още ТВ-справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.