Представят стари и съвременни издания на Библията
Представят стари и съвременни издания на Библията / netinfo

Камерна изложба на стари и съвременни издания на най-разпространената книга в света - Библията, ще бъде открита днес от 18.00 часа в Къщата на художниците в Плевен.

Инициативата е по повод определянето на настоящата 2008 като Година на Библията в България. На изложбата ще бъдат представени още графики и илюстрации от художниците Хари и Пенка Атанасови към първата семейна Библия, издание на фондация "Библейска лига - България". Гражданите ще имат възможност да посетят изложбата от 6 до 13 юни.

На 7 юни ще се проведе и научна конференция на тема "Библията в България". В програмата са включени доклади на богослови от СУ "Св.Климент Охридски" и от Висшия евангелски богословски институт. Те ще визират изданията на Библията на български език и разпространението й в страната. Научната конференция ще се проведе в общинска зала "Катя Попова" от 10 до 14 часа.

Организатори са фондация "Библейска лига" - България и Българско библейско дружество със съдействието на Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.