Поетът с китара Славимир Генчев представя Славитерапия в Ловеч
Поетът с китара Славимир Генчев представя Славитерапия в Ловеч / slovo.bg

Поетът и бард Славимир Генчев, който е носител на голямата награда на община Ловеч на Бардфест 2004, гостува днес в Клуба на дейците на културата (КДК), където ще представи своята „Славитерапия". В нея са включени славилози, славофоризми, слафове и песни.

Необичайните поетични и хумористични жанрове имат за задача да погледнат на политическия, обществения и личния ни живот от различна страна. Затова и зад всяка творба стои уж различен автор. Например автори на слафовете "Когато едно мнозинство е болшинство, то е неограничено в ограничеността си" и "Чуеш ли, че "според учените" нещо е така, значи то даже и инак не е" са съответно Гай Славий Гракх и Нане Славуте. Много успешно хумористичните кратки жанрове се разпространяват в социалните мрежи, най-вероятно защото постоянно са в крак с политическия живот и неговите обитатели.

Славимир Генчев работи като журналист. Бил е редактор в различни вестници и списания, уредник на музея на Димчо Дебелянов в Копривщица, преподавател по български език в Института за чуждестранни студенти - София. Участва със стихове в сборника "Смяна 80" (1980), автор е на стихосбирките "Перо от огъня" (1989), "Черна кутия" (2000), "Единицата мярка" (2002; електронно издание), "Цветоглед" (2005).
Носител е на няколко национални литературни награди.